Kodluyoruz Jr. Hi-Kod Programı

Hi-Kod Programı Nedir?

Kodluyoruz Jr. Hi-Kod Programı ile 15-24 yaş aralığındaki öğrencilere Front-End Web Geliştirme, Veri Bilimi ve Oyun Geliştirme alanlarını tanıtıyoruz. 

Sözel veya sayısal konularda farklı ilgi alanları olan öğrencilerin ortak bir paydada buluşup yazılım alanındaki atölyeleri tamamlarken; günlük hayatlarında karşılaştıkları problemleri tanımlayabilmeleri ve bunlara çözüm önerileri sunabilmelerini, teknoloji ve bilişim becerilerini mühendislik alanlarında nasıl kullanabileceklerini keşfetmelerini, rol modellerle buluşarak yazılım / bilgisayar mühendisliği ile ilgili daha geniş bir perspektif edinmelerini ve takım çalışması, iletişim ve sunum becerilerini geliştirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. 

Atölyelerin sonunda öğrencilerimiz gerçek bir proje yaratma fırsatını yakalıyor!

Hi-Kod Programı kodlamaya yeni başlayanlar içindir.

Hi-Kod Programı Süreci

Online Eğitim Süreci

Öğrencilerin istediği zaman istediği yerden yazılım öğrenebilmesini sağlamak için Patika.dev’de yer alan Hi-Kod Patikası’nı oluşturduk. Öğrencilerimiz 3 farklı alandan ilgisini en çok çekeni belirleyerek öğrenmeye başlayabilir.

Atölyeler

Hi-Kod Patikası’nda seçtiği alanda en az %50 ilerleme kaydeden öğrencileri atölye sağlayıcılar eşliğinde ilerleyen atölyelerimize davet ediyoruz.

Atölye Aşamaları

Her bir atölye 2 aşamada gerçekleştiriliyor:

Atölye Hazırlık Süreci: Hazırlık sürecinde Hi-Kod Discord sunucumuza katılarak ilerlemeni paylaşabilir ve yaşadığın problemlerle ilgili destek isteyebilirsin. Bu aşamada sana her zaman yardımcı olacak bir fellow ekibimiz var.

Atölye Süreci: Teorik atölyelerin yanında öğrencilerin ilgisini çeken yazılım projelerini geliştirmesine destek oluyoruz. Front-End, Veri Bilimi veya Oyun Geliştirme alanlarında atölyeler haftada 2 gün olacak şekilde, günde 2 saat süren toplamda 6 haftalık bir süreçten oluşuyor. Ayrıca her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliklerle atölye katılımcımız kariyer yolculuğunda asla yalnız kalmıyor!

Hangi Atölye Benim İçin Daha Uygun

Gelin Birlikte Atölyelerimizi Tanıyalım

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki hangi atölyemizi seçerseniz seçin yazılıma adım atmak için güzel bir başlangıçla karşılaşacaksınız. Fakat seçeceğiniz atölye sizin için uygun olduğu taktirde daha fazla faydalanabileceksiniz.

Bu yüzden sizin için Veri Bilimi, Front-End Web Geliştirme, Oyun Geliştirme alanlarıyla ilgili videolar hazırladık. Bu videolar hangi atölyeyi seçeceğiniz hakkında sizlerde fikir oluşturabilir. Eğer yine de kafa karışıklığı yaşarsanız Discord kanalımıza gelerek sorular sorabileceğinizi ve hangi alanın sizin için daha uygun olduğu konusunda destek alabileceğinizi unutmayın.

Atölyelerimizden Çıkmış Örnek Bitirme Projelerine Göz Atın!

Hi-Kod Öğrencilerimizden Başarı Hikayeleri

İyi ki katılmışım dediğim atölye Hi-kod!

Özlem Özdemir-Hi-Kod Web Geliştirme Atölyesi Katılımcısı

22 yaşında ve Eskişehir’de yaşayan Özlem üniversiteye gitmeden alaylı olarak yazılımcı olma yolunu seçti. Güz dönemi Hi-Kod FE-1 Atölyemizden başarıyla mezun olduktan sonra atölyelerimizde mentör olarak bizlere destek verdi. Sıfırdan yazılım öğrenip Jr Front-end Developer oldu. Şuan ise Cyber Path şirketinde Front-End Developer rolünde başladı ve tam zamanlı çalışıyor. İşe girdikten kısa bir süre sonra Hi-Kod FE-OA3 için Kariyer Buluşması’nda konuşmacı olarak yer aldı.  Aynı zamanda, Microsoft’un Yaratıcı Öğretmenler Programı’nda frontend web geliştirme atölyeleri verdi. Şu an da kendini geliştirmeye devam ediyor.

Hi-kod benim için gerçekten çok keyifliydi. Süreç boyunca  HTML – CSS – JAVASCRIPT  öğrendim. Öğrendikçe de arka planda kendimi geliştirmeye devam ettim. Aynı zamanda tüm bu öğrenme sürecini YouTube’dan yalnız başıma yapmak yerine aynı seviyede bir ekiple birlikte yapmak oldukça motive ediciydi. Süreç boyunca birbirimizden öğrendiğimiz pek çok şey oldu. En temelden bilmediğimiz konular hakkında nasıl araştırmalar yapmamız gerektiğinden başladık. İyi ki katılmışım dediğim atölye Hi-kod!

Mezunlarımızdan Özlem ve Alperen’in Hi-Kod hakkındaki düşüncelerini sizlerle paylaştık. Dilerseniz sizler için yazmış oldukları Medium yazısını da okuyabilirsiniz! 🙂