Hi-Kod 2.0

Yeni bir yazılım yolculuğuna merhaba demeye hazır mısın?
amaç

Yazılıma ilk adımınızı atmanızı hedefliyoruz 🚀

Kodluyoruz Jr. Hi-Kod 2.0 Programı, yazılıma adım atmak isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Veri Bilimi ve Yapay Zeka, Front-End Web Geliştirme ve Mobil Uygulama Geliştirme gibi alanlarda düzenlediğimiz atölyeler sayesinde, katılımcılar algoritma temellerinden başlayarak seçtikleri alanda derinlemesine bilgi sahibi olma fırsatını yakalarlar.

EMPower desteğiyle,

15 - 24 yaş arası katılımcılarımıza yönelik olarak sunduğumuz online atölyelerle yazılım dünyasına adım atmalarına olanak tanıyoruz. 8 haftalık süreç boyunca katılımcılarımızı destekleyerek, atölye sonunda kendi projelerini hayata geçirmelerini sağlıyoruz.

Hedefimiz:

• Yazılıma başlangıç yapmalarını sağlamak.
• Seçtilen alanda proje geliştirilmesini sağlamak.
• Akran öğrenmesini teşvik etmek ve katılımcılar arasında iş birliği ortamı oluşturmak.
• Problem çözme yeteneklerini geliştirmek ve pratik çözümler üretmeye teşvik etmek.
• Teknolojiye ilgi duyan gençleri teşvik ederek, geleceğin yetenekli yazılımcılarını yetiştirmek.

Atölye Aşamaları

1- Algoritma Atölyesi
İki hafta süren Algoritma Atölyesi ile yazılım geliştirme sürecinin temelini oluşturmaya davet ediyoruz.

2- Teknik Atölyeler
Başvuruda bulunduğun alanda altı hafta boyunca Teknik Atölyeler ile öğrenme sürecine devam ederek atölye sonunda proje yapmaya davet ediyoruz.

Partnerimiz
faaliyetlerimiz

Keşfetmeye hazır mısınız?

Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve programları inceleyebilirsiniz. Başvuru tarihi henüz geçmemiş olanlara başvurarak sen de aramıza katılabilirsin.

Yeni programlarımız çok yakında sizinle olacak 🚀
değerlendirmeler

Atölyelerimiz sonrası katılımcılarımızın geri bildirimlerine önem veriyoruz.

İşte "Hi-Kod" programı kapsamında katılımcılarımızdan aldığımız bazı geri bildirimler...

Başarı Hikayeleri

Hi-Kod Atölyesi’nin aktif, sürdürülebilir ve sürekli iletişim halinde olması, Hi-Kod’a katılmamın temel nedenlerinden. Hi-Kod’a kabul edilmem, içimdeki bazı korkuları yıkmama ve gerçekten başarabileceğime olan özgüvenimi geliştirmeme yardımcı oldu.
Başlangıçta yazılım alanında eğitim almamış olmak ve farklı bir bölümde okuyor olmak beni endişelendiriyordu, ancak Kodluyoruz’un düzenlediği etkinliklerde bu korkuyu aşmayı başardım. Çünkü emeğin her şeyin başında geldiğini öğrendim.
Hi-Kod, yeni bilgiler edinmek isteyenler için gerçekten harika bir yer. Yenilikçi ve öğrenim odaklı yapısı da ek bir avantaj sağlıyor. Hi-Kod patikasını tamamladıktan sonra, bu alanda kendimi geliştirebileceğime ve ertelediğim bazı projeleri hayata geçirebileceğime olan inancım arttı.

Rabia Işıldar
Öğrenci

Hi-Kod, kodlamaya yeni başlayanlar ve hangi alanı seçeceğine henüz karar verememiş yazılım geliştirici adayları için hem öğretici hem de sektöre atılmak için cesaret verici bir atöyeydi. Mentorlarımız bize her zaman destek oldu ve bizleri motive etti. Hi-Kod atölyesi sayesinde artık ben de sektörde yerimi alacak bilgi ve özgüvene sahibim.

Elif Beyza Tok
Öğrenci

Temel seviyeden başlayarak adım adım, daha bilinçli, atölye sorumlusu ve mentorlar eşliğinde ilerleyerek öğrenim sağlarken, atölye sonu proje çıkarmanın motivasyonuyla kendinizi geliştirebilirsiniz. Atölye süreci boyunca yalnız olmadığınızı bilmek çok kıymetli. Hem atölye sorumlusu hem mentorlar, öğrenim sürecinde ve proje çıkartma kısmında çok destek oluyor. Bu sayede zorlandığınız kısımlarda pes etmek yerine desteklerle beraber sürece devam edebilirsiniz. Tüm bunların yanında birçok farklı alandan kişilerle tanışıp birbirinizin deneyimlerine eşlik etmek isterseniz Hi-Kod Atölyesi tam size göre!

Beyza Önal
Öğrenci
sorular

Sık Sorulan Sorular

Aklınıza takılan soruların cevabını bulacağınız ilk adres burası. Tüm soruları incelemeyi unutmayın!

1. Programa başvuruda bulunurken yazılım bilgisine sahip olmalı mıyım?

Hi-Kod 2.0 Programı’nın hedef kitlesi 15-24 yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerdir. Program Algoritma konusu ile temelden başlamanıza yardımcı olur. Bu nedenle programa başvuruda bulunurken bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur.

2. Program süresi ne kadar?

Hi-Kod 2.0 Programı 2 hafta Algoritma Atölyesi, 6 hafta Teknik Atölye olmak üzere 8 hafta sürmektedir. Atölyeler haftada iki gün (günleri başvuru formunda bulabilirsiniz) ikişer saat gerçekleştirilir.

3. Atölyelerde anlatılan teknolojiler nelerdir?

Veri Bilimi ve Yapay Zeka Atölyesi için:
- Temel Python
- numpy/pandas/matplotlib/seaborn/plotly/sklearn kütüphaneleri

FrontEnd Web Geliştirme Atölyesi için:
- Git ve GitHub
- HTML
- CSS
- Bootstrap
- JavaScript

Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi için:
- Flutter
- Dart

4. Atölyeler kayıt ediliyor mu?

Atölyelerimiz kayıt edilmemektedir.

5. Atölyelerin hepsine katılabilir miyim?

Atölyelere yalnızca bir tanesine katılım gösterebilirsiniz. Ayrıca, daha önce atölyelerimize katılan kişiler, tekrar aynı ya da farklı alanda atölyelere katılım sağlayamazlar. Hangi atölyeye başvuru yapacağınızda kararsızsanız, katılımcılarımızın proje videolarını izlemek size yardımcı olabilir.

6. Atölye Mezuniyet şartları nelerdir?

- Atölyeye %80 oranında katılım sağlamak.
- Atölye sonunda proje yapmak.
- Ön Testin Doldurulması.
- Son Testin Doldurulması.

7. Katılım belgesi alacak mıyız?

Mezuniyet şartını sağlayan katılımcılarımız katılım belgesi almaya hak kazanırlar.

8. Nasıl mentor olunur? 

Sertifika almaya hak kazanmış ve mentor olmak isteyen katılımcılarımız, atölye sürecinde destek olabilecek yeterli motivasyona ve zamana sahip oldukları konusunda atölye sorumluları ile iletişime geçmelidir.