Kodluyoruz Jr. Hi-Kod 2.0 Programı, yazılıma adım atmak isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Veri Bilimi ve Yapay Zeka, Front-End Web Geliştirme ve Mobil Uygulama Geliştirme gibi alanlarda düzenlediğimiz atölyeler sayesinde, katılımcılar algoritma temellerinden başlayarak seçtikleri alanda derinlemesine bilgi sahibi olma fırsatını yakalarlar.
15 - 24 yaş arası katılımcılarımıza yönelik olarak sunduğumuz online atölyelerle yazılım dünyasına adım atmalarına olanak tanıyoruz. 8 haftalık süreç boyunca katılımcılarımızı destekleyerek, atölye sonunda kendi projelerini hayata geçirmelerini sağlıyoruz.
• Yazılıma başlangıç yapmalarını sağlamak.
• Seçtilen alanda proje geliştirilmesini sağlamak.
• Akran öğrenmesini teşvik etmek ve katılımcılar arasında iş birliği ortamı oluşturmak.
• Problem çözme yeteneklerini geliştirmek ve pratik çözümler üretmeye teşvik etmek.
• Teknolojiye ilgi duyan gençleri teşvik ederek, geleceğin yetenekli yazılımcılarını yetiştirmek.
1- Algoritma Atölyesi
İki hafta süren Algoritma Atölyesi ile yazılım geliştirme sürecinin temelini oluşturmaya davet ediyoruz.
2- Teknik Atölyeler
Başvuruda bulunduğun alanda altı hafta boyunca Teknik Atölyeler ile öğrenme sürecine devam ederek atölye sonunda proje yapmaya davet ediyoruz.
Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve programları inceleyebilirsiniz. Başvuru tarihi henüz geçmemiş olanlara başvurarak sen de aramıza katılabilirsin.
İşte "Hi-Kod" programı kapsamında katılımcılarımızdan aldığımız bazı geri bildirimler...
Başarı HikayeleriAklınıza takılan soruların cevabını bulacağınız ilk adres burası. Tüm soruları incelemeyi unutmayın!
Hi-Kod 2.0 Programı’nın hedef kitlesi 15-24 yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerdir. Program Algoritma konusu ile temelden başlamanıza yardımcı olur. Bu nedenle programa başvuruda bulunurken bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur.
Hi-Kod 2.0 Programı 2 hafta Algoritma Atölyesi, 6 hafta Teknik Atölye olmak üzere 8 hafta sürmektedir. Atölyeler haftada iki gün (günleri başvuru formunda bulabilirsiniz) ikişer saat gerçekleştirilir.
Veri Bilimi ve Yapay Zeka Atölyesi için:
- Temel Python
- numpy/pandas/matplotlib/seaborn/plotly/sklearn kütüphaneleri
FrontEnd Web Geliştirme Atölyesi için:
- Git ve GitHub
- HTML
- CSS
- Bootstrap
- JavaScript
Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi için:
- Flutter
- Dart
Atölyelerimiz kayıt edilmemektedir.
Atölyelere yalnızca bir tanesine katılım gösterebilirsiniz. Ayrıca, daha önce atölyelerimize katılan kişiler, tekrar aynı ya da farklı alanda atölyelere katılım sağlayamazlar. Hangi atölyeye başvuru yapacağınızda kararsızsanız, katılımcılarımızın proje videolarını izlemek size yardımcı olabilir.
- Atölyeye %80 oranında katılım sağlamak.
- Atölye sonunda proje yapmak.
- Ön Testin Doldurulması.
- Son Testin Doldurulması.
Mezuniyet şartını sağlayan katılımcılarımız katılım belgesi almaya hak kazanırlar.
Sertifika almaya hak kazanmış ve mentor olmak isteyen katılımcılarımız, atölye sürecinde destek olabilecek yeterli motivasyona ve zamana sahip oldukları konusunda atölye sorumluları ile iletişime geçmelidir.