Herkese, her yerde ücretsiz, birinci sınıf kodlama içerikleri sağlama misyonuna sahip, kâr amacı gütmeyen bir kuruluşuz.
Kodluyoruz; Türkiye’yi, teknoloji yetenek merkezine dönüştüren bir sosyal girişimdir. Gençlerin kodlama ve girişimcilik becerilerini geliştirerek, dünya standartlarında yazılımcılar yetiştiriyor ve geleceğin teknolojileriyle onları buluşturuyoruz.
Faydalanıcı
250.000
İşe Yerleştirme Oranı
%60
değerlerimiz
Bunlar sadece rastgele kelimeler değil, ilham aldığımız değerlerimizdir.
Türkiye'deki gençlerin, küresel teknoloji öncüleri ve girişimcileri haline geldiği, dünyayı değiştirecek teknolojileri Türkiye'den ürettiği bir gelecek hayal edin. İşte bu hayali hayata geçirmek için gece gündüz tutkuyla çalışıyoruz.
Öncü Ol Geleceği Kodla
Harekete Geç
Dahil Ol Dahil Et
ekibimiz
Harika programları sizlere ulaştırmak için var gücüyle çalışan dinamik ekibimiz 🧡
Berat Kjamili, çevrim içi girişimcilik programları aracılığıyla mültecileri ve yerel halkı birbirine bağlayan Migport'un kurucu ortağıdır. Aynı zamanda Rutgers Üniversitesi YSESD Sosyal Girişimcilik Atölyeleri'nin koordinatörlerinden biridir. Aynı zamanda Türkiye'nin Erken Benimseyen Girişimcilik Topluluğu olan Turcopreneurs'un kurucularındandır. Derneğimizin Yönetim Kurulu başkanıdır.
Beril Levi, L'Oréal ve LVMH gibi şirketlerde pazarlama ve marka yönetimi rolleriyle deneyim kazandıktan ve girişimci olarak liderlik becerileri üzerine çalışmalar yaptıktan sonra, Google Türkiye'de Büyük Müşteri Satışları Başkanı olarak görev almıştır. Şu anda danışman olarak takım yönetimi, liderlik, koçluk ve iş yerinde cinsiyet eşitliği projeleri aracılığıyla kurumların ve bireylerin potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmaktadır.
Dila Şaşmaz, Chicago Üniversitesi'nde ekonomi, veri bilimi ve istatistik alanlarında eğitim almış olup, Boston Consulting Group'ta otomotiv, sağlık ve sigorta gibi çeşitli sektörlerde yüksek profilli projelere katkıda bulunarak geniş bir deneyim kazanmıştır. Dila, organizasyonel dönüşüm, strateji geliştirme ve gelir modelleme konularında uzmanlaşmıştır. Profesyonel hayatına sosyal girişimciliği dahil etmeyi her zaman kendine hedef edinen Dila, lise ve üniversite dönemlerinde çeşitli gönüllü eğitim projelerinde yer almış ve şu anda Kodluyoruz’da İnsan Kaynakları alanında çeşitli projelere destek vermektedir.
Çukurova Üniveristesi Bilgisayar Öğretmenliği ve Eğitim Teknolojisi Bölümünden yazılım ve eğitim psikolojisi bilgileri ile mezun olan Esra, üniversiteden bu yana çift kanatlı bir lider olmak için sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Mezun olduktan sonra 7 yıl köklü bir sivil toplum kuruluşunda İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu olarak çalıştı ve şimdi Kodluyoruz ekibinde Türkiye'de global ölçekteki yazılımcılar yetiştirmek için heyecanla çalışıyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemlerinden mezun olan Faruk, İşletme bölümünde ÇAP yaptı. YBS Bölüm topluluğunun kurulmasına öncülük etti ve bir dönem başkanlık görevini üstlendi. GDG Bursa ekibinin kurulmasında etkin rol oynadı ve organizasyon ekip lideri olarak görev aldı. Bir süre kodlama, robotik ve yazılım eğitimleri verdikten sonra Kodluyoruz macerası başladı. Şimdi ise tüm bilgi birikimiyle Kodluyoruz’da 18+ programları Programlar Öncüsü olarak görev alıyor.
Defne, 2021 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Sivil topluma olan ilgisi lise ve üniversite yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştığı dönemlerde başladı ve mezuniyetiyle birlikte Gıda Kurtarma Derneği'nde profesyonel olarak devam etti. Defne bugün Kodluyoruz'da İş Geliştirme Uzmanı olarak çalışıyor.
Kodluyoruz'a 2017 yılında katılan Ecem, Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu ve aynı okuldan pedagojik formasyona sahip. Şu an Kodluyoruz Jr. Uzmanı olarak çalışıyor ve 2019’dan itibaren #8092 FRC takımının mentorlüğünü üstleniyor. Ayrıca ekibimizin en 'gönüllü' üyesi. 2012’den bu yana TEGV, Bilim Kahramanları Derneği gibi çeşitli STK’larda çocuklar için aktif görev alıyor.
Sinem, Kocaeli Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nden 2014 yılında mezun olmuştur. Özel sektörde farklı birimlerde çalışma deneyimi kazandıktan sonra muhasebe-finans üzerine kariyerini yönlendirip, bu alanda devam etme kararı almıştır. Haziran 2022’den bu yana Kodluyoruz ekibinde yer almaktadır. Sahaflarda dolaşıp, plak koleksiyonuna yeni parçalar eklemek en sevdiği hobisidir.
İrem, Gazi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde farklı topluluklarda ve sivil toplum kuruluşlarında yer alarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışmalar yaptı. Şimdi AHBV Üniversitesinde sosyoloji alanında yüksek lisans yapıyor ve Kodluyoruz'da proje öncüsü olarak çalışmalarına devam ediyor.
Büşra, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu ve İşletme bölümü öğrencisi. Üniversite yıllarında uzaktan eğitim merkezinde çalıştı ve veri madenciliği alanlarında kendini geliştirdi. İlk Fırsatım programı ile Kodluyoruz'a dahil oldu ve ekibe İzleme ve Değerlendirme sorumlusu olarak destek vermektedir.
Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği bölümünden mezun olan Ebru, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Makine firmalarında mühendis olarak çalıştı. Kodlama ve Robotik eğitimleri alarak kendisini geliştirmeye başladı. Birçok kolejde kodlama ve robotik öğretmenliği, FLL turnuvalarında takım koçluğu yaptı. Şu anda Kodluyoruz'a Bilgisayar Bilimleri Eğitmeni olarak destek veriyor.
İstanbul Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi olan Sena, Kodluyoruz ile Hi-Kod atölyesi sayesinde tanıştı. Hi-Kod Front-End Atölyesinden mezun olduktan sonra 1 yıl boyunca mentorluk deneyimi edindi ve şu anda Hi-Kod Front-End Atölye Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Front-End alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla yeni teknolojileri öğrenmeye ve projeler geliştirmeye devam etmektedir.
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf & Anadolu Üniversitesi Web Tasarım ve Kodlama 2. Sınıf öğrencisi olan Beyza, bu zamana kadar gerek Teknofest Projeleri'nde, gerek küçük girişimlerde Front-End, görüntü işleme ve mobil uygulama geliştirme alanlarında deneyim kazandı. Ardından kariyer yolunda Kodluyoruz ile tanıştı. Şu an aktif olarak Kodluyoruz Hi-Kod Mobil Uygulama Geliştirme Atölye Sağlayıcısı olarak mobil uygulama alanında gençlerin öğrenme ve gelişimini desteklemektedir.
İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olan Beyza, bugüne kadar Kodluyoruz Gönüllülük Mekanizması sayesinde yazılım alanında önemli deneyimler kazandı. Hem Teknofest Projeleri'nde hem de okul projelerinde yer alarak kendini geliştirdi. Kariyerinde ilerlerken Kodluyoruz ekibine katıldı ve şu anda Kodluyoruz’da Yardımcı Takım Üyesi olarak gençlerin öğrenme ve gelişimini destekleyen projelerde görev alıyor.
Hüsne Kömesöğütlü, Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu. Üniversite yıllarında mobil uygulama alanında staj yaparak bir alışveriş sitesi oluşturdu. C# ve JavaScript dillerinde temel bilgiye sahip ve bu alanlarda kendini geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca yapay zeka üzerine dersler aldı. Şimdi ise, İnternet Alan Adları Hukuku ve Uluslararası İş Analizi Metodolojisi ve Teknikleri alanında eğitim alıyor. Unity ile dijital oyun geliştirme alanında da bir proje tamamladı. Şu anda Gelecek Hayalim: W-Code projesinde Front-End atölyesi sağlayıcısı olarak yardımcı takım üyesi pozisyonunda görev alıyor.
Anadolu Üniversitesi Web Tasarımı ve Kodlama bölümünden 2022 yılında mezun olan Kaan, yazılım alanındaki kariyerine burada adım attı. Hi-Kod programıyla yolu Kodluyoruz'la kesişen Kaan, Oyun Geliştirme Atölyesi'nden mezuniyetinin ardından aramıza öncelikle gönüllü mentor olarak katıldı. Kodluyoruz’daki farklı projelerde Oyun Geliştirme Atölye Sağlayıcısı olarak gönüllü görev aldı. Kaan, şimdi de Geleceği Kodlayanlar projesinde Atölye Sağlayıcısı olarak profesyonel iş hayatına Kodluyoruz'la devam etme kararı aldı.
Mustafa Emre, Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi. Üniversite’de 1,5 Adana Alkar (Savaşan İHA Takımı) bünyesinde görüntü tespiti ve takip görevi üzerinde çalıştı. Aynı zamanda 1,5 Adana Elektromobil Takımı için trafik levhalarını tespit ve tanıma sistemi geliştirdi. Radyoloji görüntülerinden kanser tespiti üzerine çalışmalar yaptı. Mergen AI projesinde akademik metinlerle eğitilmiş Llama modeli üzerinde çalışmalar yürüttü. Şu anda Ford Otosan Gelecek Hayalim: W-Code projesinde veri bilimi atölye sağlayıcısı olarak yardımcı ekip üyesi pozisyonunda görev alıyor.
Mücahit, Düzce Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. Üniversite yıllarında analiz ve geliştirme üzerine çalışarak kariyer yönünü belirledi. Esas Sosyal'in Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsatım programı kapsamında Kodluyoruz’a dahil oldu ve ekibe İş Geliştirme sorumlusu olarak destek vermektedir.
Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Müşerref, Hi-Kod Veri Bilimi Atölyesi'ne katılarak Kodluyoruz bünyesinde yer aldıktan sonra İstanbul Veri Bilimi Bootcamp mezunlarından oldu. Daha önce öğrencisi olduğu Hi-Kod Veri Bilimi Atölyesi'nde atölye sorumlusu olarak devam etmekte.
Züleyha, Kocaeli Üniversitesi'nden Görsel İletişim Tasarımı mezunu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi. Üniversite yıllarında Pazarlama İletişimi ve Kamusal İletişim üzerine çalıştı. Esas Sosyal'in Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında Kodluyoruz'a dahil oldu ve ekibe Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak destek vermektedir.
Özlem, Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu ve eğitim hayatı boyunca öğrenci kulüplerinde aktif rol aldı. Teknoloji ve yazılıma olan ilgisiyle kariyerinde yeni bir yön belirledi ve Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne başladı. Kodluyoruz'la "Yeni İşime Hazırlanıyorum" programı sayesinde tanıştı. Yazılımla Güçlenen Kadınlar Front-End Programının ilk mezunlarından biri olarak, kariyer yolculuğuna Kodluyoruz'da adım attı. Özlem, sivil toplum ile teknolojiyi birleştirerek gençlere ve genç kadınlara ilham vermeyi hedefliyor.